Om oss

Åsa Lockwood, Petter Lorensson och Ida Lovén Strauss äger  Moroten & Piskan, Kårhuset/LTH, Stamstället/BMC och Café LUX/Humanist och teologcentrum i nya byggnaden LUX.
Vi hälsar gamla som nya matgäster välkomna till oss med många fina matupplevelser!

 • PETTER

  Owner
  Petter gick in i företaget 2011 i samband med öppning av Stamstället och är utbildad inom servicebranschen. Han brinner för serviceyrket och bjuder alltid på ett leende. Förutom att han driver Stamstället med stor succé, har han även hand om flertal kvällsarrangemang i alla dess former. Petter ser lösningar innan de blir problem och arbetar alltid fram ett lyckat koncept.
 • IDA

  OWNER
  Ida gick med i ÅMA AB under sommaren 2014 och kommer direkt från American Express Meetings & Events. Hon har stor servicevana, är projektledare ut i fingerspetsarna och van att agera spindeln i nätet. Med erfarenhet från den internationella arenans stora kongresser och events samt ett brinnande intresse för mat, har hon tagit med sig en bit av världen in i företaget och inte minst Café LUX anda och utbud. Ida sätter alltid kunden i fokus, ser till helheten och har ett proaktivt och positivt tänk.
 • ÅSA

  Owner
  Åsa startade ÅMA AB 2006 och har framgångsrikt drivit restaurang Nordenskiöld på Malmö Högskola fram till 2010, varefter hon startade upp Moroten & Piskan på kårhuset och Stamstället vid BMC i Lund. 2014 expanderade företaget ytterligare och ÅMA AB öppnade upp dörrarna till Café LUX i Lund. Åsa är kock i grunden och den som innovativt arbetar med ett framgångsrikt och hållbart matkoncept för samtliga enheter. Åsa har enorm kapacitet och möter varje kund med stort engagemang.